Herken jij dit?

Het lijkt alsof er nooit een moment is om echt te ontspannen. Werk, gezin en andere verplichtingen vragen constant je aandacht, waardoor er nauwelijks tijd overblijft voor jezelf.

Er is een voortdurende innerlijke strijd om aan alle verwachtingen te voldoen. De angst om tekort te schieten is altijd aanwezig.

Het geven van zorg en steun aan anderen put je emotioneel uit. Het kan moeilijk zijn om zelf weer op te laden en in balans te blijven.

Ondanks je inspanningen voelt het soms alsof je er alleen voor staat.

Je hebt al veel geprobeerd, zoals zelfhulpboeken en trainingen, en je weet wat je moet doen. Toch lukt het niet om blijvende veranderingen door te voeren. Het gevoel van onzekerheid en tekortschieten blijft, waardoor de stress aanhoudt en je de rust niet vindt die je zo hard nodig hebt.

Risico’s wanneer je er mee door blijft lopen:

Stel je voor dat je doorgaat op deze weg zonder iets aan de stress en drukte te doen. De risico’s die je loopt, zijn als donkere wolken die zich boven je samenpakken, en na verloop van tijd kunnen ze een zware regen van uitdagingen brengen.

  • De nachten worden steeds onrustiger, en slaapproblemen sluipen binnen als ongenode gasten. Je wordt wakker met een zwaar gevoel van vermoeidheid, terwijl angst en depressieve gedachten zich als schaduwen in je gedachten nestelen.
  • Op het werk beginnen de taken zich op te stapelen, en je merkt dat je moeite hebt om dezelfde prestaties te leveren. Conflicten beginnen te borrelen, als onweerswolken die zich samenpakken, en thuis voel je de spanning toenemen. Afwezigheid ligt als een dreigende storm op de loer, en je relaties met je gezin lijden onder de druk.
  • Langzaam maar zeker begint de kleur van het leven te vervagen. Genieten van zowel werk als privéleven lijkt steeds moeilijker te worden. Het geluksniveau daalt als een zon die achter dikke wolken verdwijnt, en tevredenheid wordt een zeldzaam schijnsel.

In dit verhaal vormen de risico’s een sombere vooruitzicht, maar het is nooit te laat om de zon weer te laten schijnen. Door stappen te zetten richting balans en stressvermindering, kun je de donkere wolken verdrijven en ruimte creëren voor een helderdere toekomst.

Hoe zou het zijn als ...

Je gedachten opent en het is rustig, als een lege inbox. Geen overweldigende drukte, geen eindeloze to-do lijstjes. Gewoon genieten van het moment zonder afleiding.

En dan die balans. Je hebt een goede routine gevonden, als een goed geoliede machine. Tijd voor werk, zorgtaken, en waardevolle momenten met je gezin – alles past gewoon. Het voelt alsof je alles onder controle hebt, zonder iets te missen. Het is geen saaie routine; het is gewoon een manier van leven waarin je je verantwoordelijkheden in evenwicht houdt.

Herinner je je dat schuldgevoel? Het is verleden tijd. De tijd die je nu voor jezelf neemt, brengt geen schuldgevoelens met zich mee. Quality time met je gezin en ontspanning voelen goed, zonder gedoe.

Ruimte voor zelfzorg en ontspanning is geen luxe, maar een essentieel onderdeel van je dag. Tijd voor jezelf is niet meer schaars, en momenten met je gezin zijn geen opoffering meer. Het gevoel anderen tekort te doen is vervangen door een gevoel van voldoening.

In je werk en in je rol als moeder en partner ervaar je dagelijks voldoening. Je hebt een balans gevonden waarin je het gevoel hebt dat je het goed doet, zonder je eigen welzijn te vergeten. Het is gewoon de realiteit, niet alleen een droom.

En last but not least, stress. Het heeft zijn grip verloren. Je hebt praktische manieren gevonden om stress te verminderen, en innerlijke rust is nu altijd bij je. Het is als een rustige rivier die door je leven stroomt, waardoor je elke dag met meer veerkracht en kalmte aangaat. Dit is geen zweverig gedoe; het is gewoon de rust in jouw leven, waar jij de touwtjes in handen hebt.

Gratis

E-book Bouwen aan balans

Gratis

Kennismakings gesprek

Gratis

PDF Succesvolle gedachten

Waarom voor Annelies kiezen?

Ik ben Annelies, een ervaren zorgprofessional gespecialiseerd in stress en verlies & rouw. Mijn reis begon als werknemer in de zorg en ik begrijp als geen ander de uitdagingen die je dagelijks tegenkomt.

Ik begrijp de positie waarin je je bevindt, omdat ik daar zelf ook heb gestaan. Mijn persoonlijke ervaring, samen met mijn professionele achtergrond, stelt me in staat om jou optimaal te ondersteunen tijdens deze moeilijke periode. Mijn aanpak richt zich op het versterken van jouw veerkracht, het vergroten van zelfvertrouwen en het bieden van een veilige ruimte voor het uiten van emoties.

Met mijn expertise help ik jou sterker te staan, zodat je zelfstandig verder kunt.

Als jij behoefte hebt aan een positieve verandering, aan meer balans en voldoening, dan nodig ik je uit om samen te werken aan jouw welzijn en persoonlijke groei.

Reviews

Het afgelopen jaar heb ik hulp gehad van Annelies. De keuze om naar Annelies te gaan was snel gemaakt na een prettige kennismaking en de wijze waarop het traject zou worden opgebouwd. Ik heb er veel aangehad, omdat Annelies erg prettig kan luisteren en goede technieken gebruikt om mij inzicht te bieden in mijn valkuilen en mogelijkheden. Door het volgen van het traject ga ik met veel plezier naar mijn opleiding en heb ik geleerd mijn onzekerheden om te zetten naar mogelijkheden en heb ik mijn eigenkracht geleerd te versterken.
Anita Zeeman
Ik zocht naar manieren om meer rust in mijn hoofd te krijgen en niet altijd ‘aan’ te hoeven staan om zo beter in balans te komen. In de sessies stelde Annelies me de juiste vragen waardoor ik een beter zicht kreeg op mijn valkuilen en gaf ze tegelijkertijd praktische suggesties om daar anders mee om te gaan. Met verschillende oefeningen gaf ze me veel inzicht in mijn gedrag zodat ik daarop kon bijsturen. Annelies heeft een hele fijne rustige en ontspannen manier van werken en geeft je praktische tools waarmee je zelf aan de slag kunt. Kortom een fijne coach, waar ik veel aan heb gehad!
Jeltje