Levensvragen

Voel je je soms weleens verdwaald in het drukke woud van het leven? Er zijn van die momenten waarop je dat ongrijpbare gevoel hebt, dat je niet goed kunt verklaren. Misschien wordt het veroorzaakt door de dagelijkse hectiek die je overspoelt, lichamelijke klachten die plotseling opduiken, of zelfs als je succesvol bent maar toch een gevoel van leegte ervaart. We hebben allemaal momenten waarop we diepgaande vragen over onszelf en ons leven stellen. Vragen zoals: Hoe kijk ik terug op mijn leven? Wat is écht belangrijk voor mij? Wie ben ik eigenlijk? Waar sta ik voor? Welke keuzes moet ik maken? Hoe ziet mijn toekomst eruit?

Als therapeut begrijp ik dat jouw problemen vaak voortkomen uit een samenspel van verschillende factoren, en ze niet op zichzelf staan. Het evenwicht tussen lichaam, geest en sociale omgeving kan verstoord raken, wat kan leiden tot lichamelijke, mentale en sociale problemen. Deze factoren beïnvloeden elkaar, zowel op positieve als negatieve wijze, en kunnen klachten verergeren of in stand houden.

Mijn sessies zijn gericht op het aanleren van vaardigheden om met uitdagende situaties om te gaan, het herkennen van herhalende patronen die je gevangen houden, het (her)ontdekken van jouw eigen kennis en talenten, en het ontwikkelen van zelfstandigheid. Het uiteindelijke doel is dat je na de sessies in staat bent om wat je hebt geleerd in de praktijk te brengen.

Veelvoorkomende problemen die ik aanpak:

 • Emotionele problemen
 • Chronische vermoeidheid
 • Werkgerelateerde problemen
 • Communicatieproblemen en conflicten
 • Slaapproblemen
 • Lusteloosheid en geestelijke vermoeidheid
 • Prikkelbaarheid, onrust en gejaagdheid
 • Overactief zijn, niet kunnen stilzitten of -staan
 • Gebrek aan grip op je leven
 • Het gevoel uit balans te zijn
 • Angstgevoelens en onzekerheid
 • Piekeren
 • Geheugen- en concentratieverlies
 • Neiging om moeilijke situaties te vermijden
 • Niet meer kunnen genieten en ontspannen
 • Overmatig eten, roken, alcohol- en koffiegebruik

Komt dit je bekend voor? Dan is het wellicht tijd om een afspraak te maken en samen aan jouw welzijn te werken.