Aanbod

Levensvragen

We hebben allemaal wel een periode dat we door de bomen het bos niet meer zien, dat we niet begrijpen waar het onbestemde gevoel vandaan komt. Je hebt een druk leven en ineens krijg je lichamelijke klachten. Of je bent succesvol en je hebt veel bereikt, je wordt erkend en gewaardeerd maar toch ben je niet tevreden. Je komt op een punt in je leven dat je jezelf vragen stelt als: hoe kijk ik terug op mijn leven? Wat is voor mij echt belangrijk? Wie ben ik? waar sta ik voor? Welke keuzes moet ik maken? Hoe ziet mijn toekomst er uit?

Als therapeut kijk ik niet alleen naar jouw probleem, maar ook naar andere factoren die van invloed kunnen zijn. Diverse oorzaken kunnen zorgen voor een onbalans tussen lichaam, geest en de sociale omgeving. Hierdoor kunnen er lichamelijk, geestelijk en/of sociale problemen ontstaan. Al deze factoren kunnen elkaar beïnvloeden op een positieve maar ook negatieve wijze; klachten kunnen hierdoor toenemen of worden in stand gehouden.

De sessies zijn er op gericht om te leren om te gaan met lastige situaties, het leren herkennen van bepaalde patronen waardoor je steeds in dezelfde situatie terecht komt, het (her)ontdekken van jouw kennis en talenten, het ontwikkelen van zelfredzaamheid. Het is uiteindelijk de bedoeling dat je na de sessies zelf in staat bent om het geleerde in de praktijk te brengen.

Veel voorkomende problemen:

 • Emotionele problemen
 • Chronische vermoeidheid
 • Problemen op het werk
 • Communicatieproblemen en conflicten
 • Slaapproblemen
 • Lusteloosheid en geestelijke vermoeidheid
 • prikkelbaarheid, onrust en gejaagdheid
 • overactief zijn, niet stil kunnen zitten of staan
 • onvoldoende grip op jouw leven hebben
 • het gevoel hebben uit balans te zijn
 • angstgevoelens en onzekerheid
 • piekeren
 • geheugen- en concentratieverlies
 • neiging om moeilijke situaties te vermijden
 • niet meer kunnen genieten en kunnen ontspannen
 • overmatig eten, roken, alcohol- en koffiegebruik
 • lichamelijke klachten zonder medische oorzaak (zoals: hoofdpijn, hyperventilatie, benauwdheid, druk op de borst, duizeligheid en tintelingen in de armen en benen, overmatig transpireren, trillende handen, hartkloppingen.

Herken jij jezelf in deze klachten of situaties? Dan kan dit wat voor jou zijn.