Particulieren

Wandel sessie

Moet je een moeilijke beslissing nemen? Of wil je vooral je talenten beter leren kennen en ontplooien? Een wandelsessie kan je helpen om sneller tot ontspanning en inzichten te komen. Zeker als je in de natuur loopt.

Een wandelsessie stimuleert vrijer spreken

Naar buiten gaan, en naast elkaar lopen terwijl je praat kan veel voordelen hebben. Zo nemen tijdens een wandeling je gedachten al snel de vrije loop. Het stimuleert je om meer out of the box te denken. Ook praten mensen wandelend vaak gemakkelijker vrijuit. De frisse buitenlucht, de mooie omgeving, en letterlijk meer ruimte om je heen dragen daartoe bij.

Functionele stiltes

Daarnaast vinden sommige mensen het prettiger om tijdens een persoonlijk gesprek niet steeds oogcontact te hebben, omdat zij dan hun woorden minder wegen. Stiltes voelen niet ongemakkelijk, maar eerder natuurlijk. En stiltes kunnen heel functioneel zijn. Als ze natuurlijk aanvoelen kunnen ze rust en ruimte geven om te ervaren en te voelen wat er wordt besproken en gebeurt. Ook dat kan helpen om op andere gedachten te komen.

Wat gebeurt er dan bij een wandelsessie?

Een belangrijke factor is dat je buiten bent, en in de natuur. Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van natuur op ons brein. Daaruit blijkt onder meer dat:

  • natuur je zintuigen en je hersenen minder belast. Daardoor nemen gevoelens van stress af en word je meer ontspannen;
  • bewegen in de buitenlucht het stresshormoon cortisol verlaagt;
  • stevig doorstappen het niveau van serotonine en endorfine verhoogt. Dat zijn hormonen die een goed gevoel geven;
  • buiten lopen het hersengebied dat onder meer belangrijk is bij helder en probleemoplossend denken, het nemen van besluiten, concentratie en empathie.
  • slechts 12 minuten wandelen je al meer veerkracht, focus en zelfvertrouwen oplevert.

De natuur biedt inzicht

Behalve dat de natuur bijdraagt aan je gezondheid en welzijn, leent die zich ook goed voor metaforen. Welke weg kies je (letterlijk) als je op een tweesprong staat? Het lichte, brede pad of het kronkelige, overwoekerde laantje? En ben je bang voor brandnetels, of stap je er rigoureus overheen? Je keuzes zeggen zo veel over jou en waar je staat.

De locatie is vanaf het buitencentrum Drents Friese Wold in Appelscha. Het is verstandig om lekker wandelschoenen aan te doen.

Denk je dat dit wat voor jou kan zijn. Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of neem contact op voor meer informatie.

Dreig je vast te lopen zowel werk als priv? ik kan je helpen om deze levensgebieden weer zelf vorm te geven, zodat er weer een goede balans ontstaat.