Over mij

In 1979 kwam ik ter wereld in Hilversum en op vierjarige leeftijd verhuisden we als familie naar het Friese Oosterwolde, waar ik opgroeide. De rustige en nuchtere sfeer van Friesland heeft mijn karakter gevormd en me geleerd om stevig met beide benen op de grond te staan.

Op negentienjarige leeftijd verliet ik Oosterwolde en begon aan de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Doorn, bij de instelling Bartimeushage. Mijn eerste stap in de wereld van hulpverlening, waar mijn passie voor het ondersteunen van anderen begon.

In 2000 kruiste mijn pad opnieuw met dat van Marcel, mijn partner, en dit leidde tot mijn terugkeer naar Oosterwolde. Daar ging ik aan de slag bij Ambiq, werd moeder van Sven en Jasmijn, en werkte met jongeren met lichte verstandelijke beperkingen en gedragsproblemen. Deze ervaring wekte mijn interesse in jeugdhulpverlening en leidde tot mijn besluit de opleiding tot ambulant hulpverlener te volgen.

Na enkele jaren als ambulant hulpverlener, raakte ik geïnspireerd door systemisch en oplossingsgericht werken. Het was tijdens deze periode dat ik besefte dat elke persoon een geldige reden heeft voor hun gedrag, wat me in staat stelde om te luisteren zonder oordeel en vertrouwen en begrip te bevorderen bij mijn cliënten.

In 2015 merkte ik dat het soms moeilijk was om aan de verwachtingen van de samenleving te voldoen, wat samen met mijn sterke verantwoordelijkheidsgevoel leidde tot stress en uiteindelijk een burn-out. Dit was een keerpunt in mijn leven, waar ik leerde hoe belangrijk het is om voor jezelf te zorgen, grenzen te stellen en keuzes te maken, zelfs in moeilijke situaties.

Tijdens deze periode ontdekte ik dat mijn passie ligt in het helpen van mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Ook hechtte ik veel waarde aan het welzijn van mijn collega’s en begon ik hen te begeleiden en mijn kennis en ervaring met hen te delen. In 2016 verdiepte ik mijn expertise door deel te nemen aan het Lifecoach-programma aan het Atma-instituut in Amersfoort.

In 2017 startte ik mijn eigen praktijk voor psychosociale therapie & coaching. Hierin heb ik me gespecialiseerd in het omgaan met burn-out & stress en verlies & rouw.

Ik begrijp dat de verwachtingen van de maatschappij soms overweldigend kunnen zijn, of het nu gaat om de schijnbare perfectie op social media, het balanceren van werk en privé, of andere factoren die een disbalans kunnen veroorzaken tussen lichaam, geest en sociale omgeving.

We verlangen allemaal naar erkenning en waardering, maar we vergeten soms wie we werkelijk zijn. Te vaak voelen we de druk om aan een ideaalbeeld te voldoen dat ons wordt opgelegd, wat onnodige stress veroorzaakt.

Mijn aanpak draait om het leren stellen van grenzen, ruimte innemen en het opbouwen van zelfvertrouwen, zodat de mening van anderen minder invloed heeft.

Met mijn deskundigheid en ervaring help ik je om inzicht te krijgen in je patronen en belemmerende gedachten. De sessies bieden praktische handvatten voor de toekomst, zodat je weer in je kracht komt te staan en zelfstandig verder kunt.

Mijn overtuiging is simpel:

  • Iedereen heeft een goede reden voor zijn of haar gedrag.
  • Iedereen heeft keuzes.

Als je je aangesproken voelt door mijn verhaal, aarzel dan niet om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of om contact op te nemen. Samen kunnen we werken aan jouw persoonlijke groei en het herontdekken van je eigen kracht.

Voor meer details over mijn professionele achtergrond, bekijk mijn LinkedIn-profiel.

Registraties

NFG

VPMW 9004

RBCZ

190362R