Over mij

“Stress is niet slecht; het is juist de manier waarop we ermee omgaan die het verschil maakt”

Meer dan 10 jaar geleden deed ik mijn uiterste best om alle ballen in de lucht te houden als moeder, partner en hulpverlener. Ik had een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en stond altijd paraat voor anderen. Alles moest perfect zijn, zonder ruimte voor fouten. Het voelde alsof ik het allemaal zelf moest kunnen, geen ruimte voor hulp van anderen. De aankomende vakantie leek een uitweg te bieden, een moment van rust waarin ik eindelijk tijd kon maken voor mijn langdurige lichamelijke klachten bij de fysio. Maar rust bleef een illusie. Mijn hoofd was overladen, ik was in een overlevingsmodus beland en kon niet meer genieten. Het gevoel tekort te schieten als moeder, partner en werknemer werd versterkt door mijn eigen strenge oordeel. Achteraf besefte ik dat ik vooral mezelf was kwijtgeraakt en niet meer wist wat ik echt wilde.

Toen mijn leidinggevende vroeg of het werk of privé gerelateerd was, besefte ik dat dit niet los van elkaar staat. Het gaat om een samenspel van factoren, beïnvloed door karaktereigenschappen. Op een specifiek gebied kwamen alle uitdagingen samen.

In die tijd leerde ik om weer in balans te komen. Het betekende mijn grenzen aangeven, zelfvertrouwen opbouwen en durven erkennen wat ik nodig had. Zo kon ik eindelijk weer regie nemen over mijn eigen leven!

Deze les zie ik nu als een grote reset, een kans om mijn leven opnieuw vorm te geven naar mijn eigen wensen.

Hoewel stress soms nog de kop opsteekt, begrijp ik nu dat het niet altijd negatief is. Het draait om hoe we reageren op die signalen. Ik luister ernaar en neem stappen om stress te verminderen en weer in balans te komen.

Stress is niet per se negatief. Het gaat er juist om hoe we ermee omgaan. Mijn benadering is zonder oordeel, rustgevend en meelevend. Als deze reis jou aanspreekt, laten we dan samen ontdekken hoe ook jij weer in balans kunt komen en de regie over je eigen leven terug kunt krijgen.

Voor meer details over mijn professionele achtergrond, bekijk mijn LinkedIn-profiel.