Geen categorie

Waarom doe je wat je altijd doet?

Waarom doe je wat je (altijd) doet? Wil jij hier achter komen en niet telkens hetzelfde blijven doen? Lees dan verder en kom tot inzichten, zodat je ermee aan de slag kan gaan. 

Vaak ben je je niet bewust waarom je de dingen doet, zoals je ze doet. Dit kan leiden tot frustraties wanneer je dingen wil veranderen in je leven. Door hierachter te komen heb je een keuze en gaat het niet meer automatisch, zodat jij de controle hebt over je leven en hoe je het wil leiden. 

Wist je dat 80% van je emoties uit het verleden komen en maar 20% van je emoties uit het heden?

Wat gebeurt er met jou wanneer je in een situatie komt waarin je je niet prettig voelt? Ga je deze gevoelens aan of probeer je ze te verdoven? Dit kan vele vormen aannemen. In extreme gevallen verslavingen, maar ook bv (over) eten of shoppen. 

Sta de volgende keer eens stil wat je voelt, waar je last van hebt. Is het verdriet, angst of wat anders. En wat doe je om dit gevoel te onderdrukken? Ga je het uit de weg of ga je je beschermen? Probeer je het te stillen door bv toe te geven aan ongezonde voeding of steek je liever een sigaret op?

Meestal ontstaan deze patronen in je kinderjaren. Bijvoorbeeld wanneer je verdrietig was werd je getroost met eten. Of waren er situaties waarin je je wilde beschermen, maar dit niet kon? Hoe heb jij leren omgaan met emoties? Kun je je herinneren wanneer je dit gevoel voor het eerst hebt gehad? 

Door stil te staan wat je patronen zijn kun je deze doorbreken. Je bent niet meer dat meisje die zich moet beschermen of troosten met eten.  Je bent inmiddels een volwassen vrouw die deze emoties aan kan!

Je kunt nu zelf bewuste keuzes maken en weet waarom je altijd doet, zoals je deed. 

 

Wil je hier meer over weten, zodat jij weer controle krijgt over je leven? Neem dan vrijblijvend contact op met info@anneliestrox.nl 

of bel me op 06 – 46 26 08 63. 

Dreig je vast te lopen zowel werk als priv? ik kan je helpen om deze levensgebieden weer zelf vorm te geven, zodat er weer een goede balans ontstaat.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.