Geen categorie

Burn-out een groeiende epidemie.


E?n op de zeven werknemers kampt met burn-outklachten, bleek gisteren uit onderzoek. Uitgebluste medewerkers kosten ondertussen miljarden per jaar. 

Maar hoe komen we van deze groeiende epidemie af?

Een burn-out is veel meer dan het gevolg van geen controle meer hebben over je werk. Je hebt het gevoel dat je wordt geleefd. En wanneer je ook de grip op je leven kwijt raakt door priv? omstandigheden. Is de kans op een burn-out groter. 

Er zijn een aantal redenen. Door bv dat er niet genoeg personeel aanwezig is waardoor degene die er wel zijn extra hard moeten werken. Met name in de zorg en onderwijs zijn er in de loop der jaren ook extra taken bij gekomen, zoals bv administratie. Dit is vaak niet de reden dat je dit vak bent gaan doen waardoor je plezier/energie in je werk afneemt. In deze sectoren is het risico voor een burn-out behoorlijk toegenomen.

Daarnaast is het nog steeds lastig om je grenzen te stellen. En niet meer na werktijd te reageren op email of app. Met het gevoel dat anderen verwachten dat je zo snel mogelijk reageert, waardoor je het gevoel krijgt dat je constant met je werk bezig bent. 

Burn-out is met name een energieprobleem en daarin ligt dus ook de oplossing. Ga opzoek naar de dingen waar je energie van krijgt en wat je veel energie kost. Het leren grenzen stellen/ nee zeggen is belangrijk om niet meer het gevoel te hebben dat er constant over je grenzen wordt gegaan.

Voel jij je overspoeld door alle ballen die je in de lucht moet houden?
Wil jij weer balans in je leven en zelfverzekerd voelen?

Neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Dreig je vast te lopen zowel werk als priv? ik kan je helpen om deze levensgebieden weer zelf vorm te geven, zodat er weer een goede balans ontstaat.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.